Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 13 august 2011

FC Hunedoara achiziţionează, Mureşul triază

Cu trei amicale la activ, gruparea alb-albastră a trecut la etapa semnării de contracte cu jucătorii care au convins că merită un loc la FC Hunedoara. În schimb, Mureşul îşi va definitiva lotul devenilor zilele acestea.
Unii dintre jucătorii aflaţi în probe la FC Hunedoara au reuşit să-l „cucerească” pe antrenorul Erik Lincar încă de la primele trei meciuri test (victorii cu CSO Cugir şi Mureşul Deva şi remiză cu Gloria Arad). Drept urmare, oficialii alb-albaştri au demarat negocierile cu cei cu „verdict pozitiv” din partea tehnicianului, iar primul care a semnat cu FC Hunedoara este atacantul Bogdan Moroşan. În vârstă de 19 ani, crescut la Poli Timişoara şi fost la Petrolul Ploieşti, în ultimul sezon, Moroşan s-a înţeles cu hunedorenii pentru un contract de un an. „Am semnat. Sunt oficial jucătorul lui FC Hunedoara. Vrem să readucem echipa cât mai sus posibil, să facem lumea din Hunedoara fericită, printr-o promovare în Liga a II-a", a spus atacantul. Fost campion şi golgheter la juniori B în urmă cu doi ani cu Poli, Moroşan a evoluat sporadic la Petrolul Ploieşti, formaţie care a promovat în Liga I. „Petrolul a fost o experienţă frumoasă şi mă bucur că am fost acolo. Şi FC Hunedoara e o echipă foarte iubită. Deocamdată nu am întâlnit ultraşii, dar sunt convins că, dacă o să fim pe primele două locuri în campionat, o să avem stadionul plin. Mă bucur că sunt aproape de casă”, a precizat, Bogdan Moroşan.
Mureşul Deva este în căutarea unui lot care să el asigure un trai liniştit în Liga a II-a. „În mare măsură, m-am edificat asupra potenţialului lor, iar zilele astea voi stabili cam 70-80 la sută din componenţa lotului”, a spus antrenorul Mureşului.

Are viitorul la picioare:
Atleta Florentina Marincu (15 ani), de la CNS CSS „Cetate” Deva este pe val. „Explozia” de talent a devencei Florentina Marincu a promovat-o, anul trecut, după numai două-trei medalii cucerite pe plan intern, la primul concurs internaţional din viaţa sa. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a confirmat că e „născută pentru podium” şi s-a întors de la Campionatele Balcanice „Turcia 2010” cu medalia de bronz în proba de săritură în lungime. În 2011, Florentina Marincu a crescut în valoare şi are mai multă experinţă. Drept urmare, sportiva deveancă atacă Campionatele Balcanice de Junioare II din acest an, care au loc tot în Turcia, la Bursa, cu gândul de a fi tot pe podium, dar mai sus. „Vreau să câştig o medalie. Eu sper să o cuceresc pe cea de aur, după ce anul trecut am luat bronzul. Însă, în concurs se poate întâmpla orice”, a spus Florentina.
Deveanca a cucerit, în 2011, opt medalii, dintre care cinci de aur, la competiţiile naţionale ale junioarelor II şi III, în contextul în care ea are 15 ani şi a concurat şi cu sportive de 16-17 ani. Florentina e campioană naţională la 60 de metri şi la săritura în lungime la Campionatul Naţional de sală al junioarelor III şi are medalie de aur la săritura în lungime la Campionatul Naţional în aer liber al Junioarelor II. În plus, Marincu s-a impus în probele de 100 de metri şi săritura în lungime la Campionatul Naţional al junioarelor III. (By www.zvj.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu