Faceți căutări pe acest blog

marți, 9 august 2011

Mai mulţi poliţişti din Petroşani l-au bătut cu pulanul pe un tânăr până l-au băgat în spital

A luat bătaie la fund cu pulanul pentru că ar fi fost agresiv şi a opus rezistenţă în faţa organelor poliţieneşti. Un tânăr de 24 de ani din localitatea hunedoreană Petrila, angajat ca barman la un club din Petroşani, a fost internat duminică dimineaţa la spital cu politraumatisme, bărbatul având ambele fese cu vânătăi în urma unor lovituri repetate aplicate de mai mulţi poliţişti din Petroşani
Un tânăr de 24 de ani, angajat ca barman la clubul Keops din Petroşani, a fost internat duminică dimineaţa la spital cu mai multe lovituri la nivelul corpului.
Doctorul Alin Vasilescu, directorul Spitalului din Petroşani şi totodată medicul care l-a examinat pe bărbatul agresat, a declarat pentru GAZETA VĂII JIULUI că tânărul are multiple politraumatisme şi va rămâne internat la secţia de neurochirurgie.
Tânărul Cătălin Alecsa, barman la Clubul Keops, a declarat pentru GAZETA VĂII JIULUI că în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică s-a certat cu o colegă de serviciu care a chemat poliţia.
„Când i-am văzut că au venit (poliţiştii – n.r.), erau mai mulţi, m-am speriat şi am fugit. Au venit după mine şi m-au prins în parcare la Profi, m-au încătuşat, m-au pus jos şi m-au lovit ca pe sacul de cartofi. Au dat cu pulanele, cu pumnii, cu picioarele, nu mai ştiu cu ce au dat”, a spus Cătăin Alecsa.
Tânărul are un cucui la cap, urme evidente de la cătuşe la nivelul mâinilor şi fesele pline de vânătâi. La nivelul picioarelor existe de asemenea mai multe echimoze, care puteau apărea atât de la lovituri cât şi de la impactul cu solul.
„Mi-au dat şi un pumn în gură şi parcă nu era suficient l-au mai agresat şi pe un amic care era cu mine şi care nu avea nicio treabă cu situaţia”, a mai spus tânărul.
Totodată, tatăl băiatului care a fost sunat de acesta să vină să-l ia de la poliţie, spune că va face plângere împotriva poliţiştilor.
„Este inadmisbil. S-a certat cu colega lui de serviciu, nu a omorât pe nimeni. Şi în plus indiferent ce ar fi făcut, ar fi trebuit să-l amendeze, să-l încătuşeze, să-l închidă în puşcărie pe viaţă, dar nu să mi-l bată în halul acesta.
Voi căuta dreptatea în justiţie, unde sper ca dreptatea să nu semene cu cea făcută de aceşti poliţişti”, a precizat, Constantin Alecsa, tatăl băiatului bătut.
Sursa citată mai precizează că băiatul a fost sancţionat cu suma de 400 de lei, dar nu ştie pentru ce faptă, fiindcă procesul verbal de contravenţie ar fi rămas la sediul poliţiei.
Cătălin Alecsa nu-şi mai aduce aminte exact numărul poliţiştilor care l-au agresat, spune doar că „parcă au fost 4 sau 6 poliţişti”.
Pe de altă parte, poliţişti susţin că au fost solicitaţi prin 112 să intervină la Keops la un scandal.
Aceştia spun că tânărul a fugit de ei, a fost violent şi a opus rezistenţă motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la secţie. Mai mult, la nivelul Poliţiei Petroşani a început o anchetă internă pentru a se stabili exact împrejurările în care a avut loc incidentul şi în funcţie de rezultat se vor lua măsurile legale. Cu toate că tânărul ar fi fost recalcitrant, după cum spun poliţiştii, aceştia i-au aplicat doar o sancţiune contravenţională de 400 de lei şi apoi l-au lăsat acasă.
Ulterior, după ce tânărul a fost internat şi a acuzat că va face plângere împotriva abuzurilor poliţiştilor, oamenii legii au mers la spital unde au solicitat să-i fie recoltate lui Cătălin Alecsa probe de sânge.
Patronul Clubului Keops, Siminel Iordache, a declarat pentru Gazeta Văii Jiului că între cei doi angajaţi ai săi a avut loc o dispută verbală.
„S-au jignit, s-au certat amândoi şi ospătăriţa a sunat la poliţie. Nu am nicio distrugere în bar, ce distrugere să fi cauzat doi oameni care se înjură”, a spus Siminel Iordache.
Potrivit acestuia, clubul nu va depune nicio plângere împotriva angajatului său, în acest sens neexistând nicio pagubă provocată localului.
Primele informaţii indică faptul că în grupul de apărători ai legii care l-au agresat pe tânăr se afla şi poliţistul Geani Goşea, cel care l-a prins în trafic pe patronul de la Keops după ce acesta ar fi consumat băuturi alcoolice. La acel moment, Goşea şi cu colegii lui nu au acţionat „în forţă, cu pulanele” pentru a-l „convinge” pe patron să meargă la spital pentru recoltare de probe de sânge.
Omul de afaceri din Petroşani a fost la acel moment scăpat de lipsa de rigoarea oamenilor legii.
În urmă cu câteva zile, un alt tânăr din Petroşani a fost bătut cu o bâtă de baseball de un copil de poliţist.
Fiul lui Horaţiu Lăsconi, poliţist la Inspecţie Internă la IPJ Hunedoara, nu a fost nici el agresat de poliţişti, deşi există informaţii că tânărul consumase băuturi alcoolice, tot în Keops, înainte de a se urca la volan şi de a-i rupe piciorul tânărului internat în spital.
Ministrul administraţiei şi internelor Traian Igaş a declarat duminică pentru GAZETA VĂII JIULUI că poliţiştii au obligaţii şi responsabilităţi deopotrivă pentru cetăţeni şi respectarea legilor.
“Autorităţile statului au responsabilitatea să vegheze, să apere liniştea şi ordinea publică, şi să intervină ori de câte ori acestea nu sunt respectate. Totodată, autorităţile statului au şi responsabilitatea şi obligaţia de a respecta pe fiecare cetăţean în parte. Fac nenumărate apeluri către colegii mei, poliţiştii, în acest sens. Poliţiştii nu trebuie în niciun moment al activităţii lor să facă abuzuri faţă de cetăţeni. La fel cum aceştia trebuie să fie fermi în faţa respectării legii şi implicit a ordinii şi liniştii publice “, a declarat pentru GAZETA VĂII JIULUI ministrul Traian Igaş.
Ministrul a precizat totodată că va fi verificată procedura în care s-a acţionat în incidentul de la Petroşani pentru a putea fi realizat un tablou real al evenimentului
Potrivit sursei citate, Corpul de Control al ministrului se află încă în judeţul Hunedoara unde derulează o serie de verificări faţă de activitatea poliţiştilor hunedoreni, rezultatul acestor verificări urmând să fie făcute publice în aproximativ o săptămână. (By http://gazetavaii.ro/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu