Faceți căutări pe acest blog

marți, 9 august 2011

Poliţia-birt? Comandantul Poliţiei din Lupeni, acuzat că strânge bani de la subalterni cu care cumpără băutură

Scris in 3 august 2011, 18:18 de Ramona Rosulescu in Actualitate, Dezvaluiri. 1,031 vizualizari si 20 comentarii.
Un poliţist de la Lupeni îl acuză pe şeful direct, comandantul Romeo Amurăriţei, de abuz în serviciu şi comportament discriminatoriu, acesta trimiţând o plângere în acest sens chiar şi şefilor Poliţiei Române de la Bucureşti. De cealaltă parte, conducerea IPJ Hunedoara susţine că se fac cercetări pentru a se stabili dacă reclamaţiile sunt fundamentate
Fără ore libere
Potrivit lui Valentin Sterie, inspector principal de poliţie la Lupeni, care a remis o sesizare către APD Lupeni, comandantul Romeo Amurăriţei are un comportament preferenţial faţă de anumiţi poliţişti, nu le acordă liberele şi îi cheamă, nejustificat din timpul liber.
“La data de 12.01.2011 şeful Poliţiei municipiului Lupeni, comisar şef de poliţie Amurăriţei Romeo a convocat tot efectivul Poliţiei Municipiului Lupeni la o şedinţă unde, ne-a obligat, pe fiecare lucrător în parte, să completam un raport din care reieşea faptul că în anul 2010 nu am efectuat ore suplimentare “, susţine Valentin Sterie în plângerea adresată forurilor superioare.
Poliţistul consideră că prin acest gest comandantul de la Lupeni a săvârşit ” infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanei, şi respectiv, santaj”.
Poliţistul susţine că lucrătorii de la Ordine Publică au fost convocaţi (obligaţi) să participe la şedinţe şi să rămână peste program ” după bunul plac al şefului poliţiei ” afirmând că în 2010 nu au beneficiat de nicio oră liberă deşi au participat, din timpul liber, atât la şedinţe cât şi la şedinţele de tragere. În acest sens, poliţistul propune ca probă procesele verbale ale şedintelor şi graficele privind programul de lucru.
Carburantul, deţinut de un protejat al şefului
Sterie susţine că la Lupeni, toate tichetele de combustibil pentru autovehiculele de la Ordine Publică sunt în ” păstrarea ” lui Marin Văleanu, lucru care nu este normal, solicitând verificări la staţiile Peco-Rompetrol din Vulcan şi, respectiv, Petroşani-Livezeni.
Potrivit reclamantului, autoturismul VW Transporter din dotarea Biroului nu este folosit pentru misiuni de patrulare cum ar fi normal, maşina fiind condusă preferenţial de Marin Văleanu, care ” în fiecare zi când este de serviciu se deplasează cu autoturismul WW Transporter la garajul său situat în cartierul Barbăteni “.
Sterie suspectează că tichetele de combustibil nu sunt administrate în folosul Biroului de Ordine Publică ci sunt însuşute de Romeo Amurăriţei şi Marin Văleanu.
Poliţişti jigniţi
Acelaşi poliţist afirmă că ” pentru a lua o masură împotriva unei persoane trebuie să ne deplasăm la sediul Poliţiei unde, de fiecare dată când ne întâlnim cu conducerea poliţiei suntem jigniţi şi întrebaţi de ce stăm atât de mult în sediu “.
Mai mult, acesta acuză că Marin Văleanu ar avea parte de un tratament preferenţial. Adică ” nu efectueaza patrulări pe raza de competenţă, acesta nepărăsindu-şi biroul situat la parterul instituţiei “ nu are dotarea conform cu fişa postului, nu depune raport la terminarea serviciului, dar are calificative de FB.
Poliţişti cu aloolul în sediu
Valentin Sterie mai reclamă că Romeo Amurăriţei le cere agenţilor de ordine publică câte 10 RON de persoană, lunar pentru ”fond”, afirmând că în fiecare zi de vineri, de la ora 12:00, “personalul de zi, cu precădere ofiţerii, nu mai efectuează serviciul, şi, sub pretextul că se efectuează pregătire fizică, sub directa îndrumare a comisarului şef de poliţie Amuraritei Romeo şi a adjunctului, comisarul şef de politie Birdea Ion, se introduc în sediu cantităţi de băuturi alcoolice, cumpărate din ”fond”, care se consumă uneori pâna la ora 00:00 după care, lucratorii se deplasează la localul Valahia de pe str. Tudor Vladimirescu, unde devin recalcitranţi la adresa consumatorilor localului, aducând atingere probitatii profesionale si prestigiului institutiei “.
” În timp ce acesta serveşte băuturi alcoolice în timpul programului cu ofiţerii din Poliţia Lupeni, în incinta sediului poliţiei, noi, agenţii de ordine publică, daca venim la sediu cu o persoană pentru a lua măsurile legale, suntem jigniţi sub considerentul ”ce căutaţi în sediu ? dati-i drumu’ in teren !”
IPH Hunedoara face cercetări
Inspectorul şef al IPJ Hunedoara, comisarul de poliţie Liviu Gabriel Dumitru, a declarat miercuri pentru Gazeta Văii Jiului că se efectuează cercetări pentru a verifica cele reclamate. (By http://gazetavaii.ro/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu