Faceți căutări pe acest blog

duminică, 7 august 2011

Vulcan - primar şi cetăţean

În ultimele zile, vulcănenii au început să fie cadorisiţi cu câte un exemplar din ediţia I al unei publicaţii intitulate "Vulcan - primar şi cetăţean". Care, după cum este precizat sub titlu, a fost scoasă "Pentru o comunicare corectă şi din respect pentru cetăţenii Municipiului Vulcan".
Desigur, nu-i rău că Primăria municipiului Vulcan a decis să editeze această publicaţie lunară. Numai că, dacă rezişti şi o citeşti de la un capăt la altul, îţi dai seama rapid că, de fapt, aceasta este numai şi numai a primarului Gheorghe Ile. Fiindcă după toate titlurile apar expresii precum "în mandatul meu am avut....", "În luna iunie am avut..." ,"...este una dintre întrebările pe care mulţi cetăţeni mi le-au adresat...","Trebuie să recunosc că anumite...", "...aş vrea să spun doar atât: sunt fericit să trăiesc într-un municipiu...". Gata cu citatele. Sunt de acord cu el că-i fericit. Fiindcă, la câte a reuşit Gheorghe Ile să facă, pentru sine, în aceste două mandate, nu cred că reuşea în cincizeci de ani de minerit.
Ce te cam pune pe gânduri este faptul că nu este pomenit deloc Consiliul Local al municipiului Vulcan, ci se amin­teşte doar despre câţiva colaboratori ai primarului. Fără însă a se da numele acestora. Mai mult, un semn mare de întrebare este faptul că nu apare numele doamnei viceprimar Angela Stoica. Chiar dacă aceasta este prezentă într-o fotografie, explicaţia de sub aceasta este "împreună cu directorul tehnic al Primăriei, ing. Alin Fara (,) şi cu locuitorii din cartierul Centru Vechi...". Ce să se înţeleagă din asta? Că, într-adevăr, cum se şuşoteşte, primarul Ile nu mai nutreşte aceleaşi sentimente drăgăstoase, ca la început, faţă de doamna Angela Stoica şi nu mai suspină după ea?
Dar, după părerea mea,cel mai corect punct de vedere privind această nouă apariţie publicistică este cel al consilierului PRM Ioan Dorel Şchiopu. "Este clar că are scop electoral - spune consilierul peremist vulcănean. Numai că, parcurgând-o, am constatat că este greu de citit, aranjarea în pagină a articolelor lasă de dorit, iar uitându-te la fotografiile puse una lângă alta şi una sub alta, dezordonat parcă, ai un sentiment că ai în faţă ceva agasant. Sub aspect jurna­-listic lasă foarte mult de dorit, iar ziarul meu de la biserică este mai bun ca ziarul primarului!".
O precizare înainte de a merge mai departe cu opiniile consilierului PRM. Ioan Dorel Şchiopu este sufletul colectivului redacţional care, în cadrul Parohiei Ortodoxe din Centrul Vechi al Vulcanului, edi­tează publicaţia lunară "Lumină din Lumină". O publicaţie reuşită, muncită şi apreciată de enoriaşi.
"O publicaţie de acest gen, continuă Ioan Dorel Şchiopu, editată de primărie, ar trebui să se limiteze strict la prezentarea de informaţii. Iar nu să îmbrace aceste informaţii în judecăţi de valoare ale primarului Ile. Pentru că, astfel mesajul informaţional, cel corect, cel necesar, se transformă într-unul electoral. Deteriorează şi afectează nu doar acurateţea mesajului, ci şi rostul pentru care a fost editată această publicaţie!".(By www.zvj.ro)

2 comentarii: